Tea House . Taifong Golf Club

YEAR

2013 - under construction

LOCATION

Taiwan, Chang Hua County

TYPE

Commercial

DESCRIPTION

We don’t need to play golf to design the buildings that are required where it is played.
But it is necessary to have an understanding of the functions, habits, some rules and also the requierments and expectations of the client and the players.

You must visit the site.
With this information the first step in the project is taken.

It’s like jumping into a void, but well prepared and armed with our professional tools.
Paper, pencil, erasor, coloured pencil, images of the site, a model of the site as existing and a generous dose of optimism.

Possibilities emerge which are immediately tested. Some with a prospect of continuity, some dying immediately.
One avoids the obvious; the enemy of design. Castrating.

Small, rough models are made. The process of selection is continuous and sometimes it is necessary  to start again.
A choice is made. A common consensus is necessary.

It must be developed and tested, with models and any other tool that comes to hand.
Function dominates. Morphology completes.

When it is complete, it even seems obvious.
The small building, the Tea House at Taifong Golf Course is a pit stop for a rest and a snack.
This is all it is.

An architectural solution to the desired and intended function.

 

Carlos Castanheira

+ -

DRAWINGS

CREDITS

Architects:

Álvaro Siza

with

Carlos Castanheira

Office in Portugal:

CC&CB – Architects, Lda.

Project Architect:

Pedro Carvalho,

Elisabete Queirós

Collaborators:

Carolina Leite

Filipa Guedes

Jorge Santos

Nuno Rodrigues

Pedro Afonso

Rita Saturnino

Susana Oliveira

3D and Renderings;

Germano Vieira

Creative Integration Consultant:

Xue Xue Institute, Xue Xue Foundation

Office in Taiwan:        

Ho+Hou Studio Architects, Studio Base Architects , Fielddirektor

Project Coordinator:

Jen Suh Hou, Albert Ho, Ivan

Collaborators:

Si Yin Wu

Principal in charge:

Ming Wei Hwang

Collaborators:

CJ Wang

Chao-Yu Chen

Hsuan-Mu

Huang, Mark Sun

 

Project management & construction supervision:

Ho+Hou Studio Architects, Studio Base Architects, Fielddirektor

Structure: Envision Engineering Consultant

Electricity: Majestic Engineer Consultants Inc.

Mechanical: Hung Chung Consultant

Total Building Area:

71, 7 m2