Saya Park Art Pavilion

YEAR

2015 - 2018

LOCATION

South Korea, Gyeongsangbuk-do

TYPE

Cultural

DESCRIPTION

There are projects that are born both out of their site and for it.
There are projects that create the site for themselves.

The Art Pavilion modified the hill site and also adapted itself to it. And we all also, adapted ourselves to the beauty of this project.
There was a strong will to build this particular idea on that site and all the challenges were overcome.
The forest pathway makes its way between high concrete walls, rough in texture, but elegant in form.
We pass an isolated volume, destined for study and information; the Library.

We enter the Art Pavilion as if entering a sculpture that absorbs us and enables us to feel space, light, shade, time and also, what is before and what is beyond.

Having come to the end of the route, we are presented with an external view of infinity.
Inside the space, we look for our own internal, personal infinity.

In architecture space is time.
In architecture light is defines form.
In architecture the route surprises.
In architecture rough materials convey elegance.
In architecture the function is being there.
In architecture the shadow reveal the beauty.

 

Carlos Castanheira

+ -

DRAWINGS

CREDITS

Architects :

Alvaro Siza

With

Carlos Castanheira

Office in Portugal:

CC&CB – Architects, Lda.

Project Architects:

Rita Ferreira

Diana Vasconcelos

Models:

Rita Ferreira

Diana Vasconcelos

Sara Cabral

3D models and renderings:

Germano Vieira

Engineering:

Structure:

HDP –

Construction and

Engineering Projects, Lda.

Model:

HENRIQUES & RODRIGUES, Lda.

Photography:

Fernando Guerra FG+SG

Fotografia de Arquitectura

FEATURED ON